Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 20:14:56

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde dün varılan anlaşmayı "dünya barışı yolunda atılan önemli bir adım" olarak niteledi.

Barzani, IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan mesajında, nükleer müzakerelerde varılan anlaşmadan dolayı din lider Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İran halkını kutladı.

Anlaşmanın dünya devletleri ve halkları arasında güçlü ilişkilerin kurulmasına vesile olmasını temenni eden Barzani, "5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılması nedeniyle İran İslam Cumhuriyeti Rehberi, Cumhurbaşkanı ve halkını kutluyoruz. Bu anlaşmanın başarılı olmasını, dünya halkları ve devletleri arasında güçlü ilişkiler kurulmasına vesile olmasını diliyoruz. Dünya barışı ve insanlığın ilerlemesi için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Mesajında "Bu anlaşma göstermiştir ki uzun süreli diyalog ve müzakere, dünya devletleri arasındaki sorunların çözümü için en iyi yoldur" diyen Barzani, "Dünya barışı yolunda atılan bu önemli adıma katkı sunan tüm müzakereci devletleri, Birleşmiş Milletleri ve diğer unsurları kutluyoruz" görüşlerini paylaştı.

Barzani, anlaşmanın IKBY ile İran ilişkilerine de olumlu yansımaları olacağına değinerek, "Burada İran ile olan dostça ilişkilerimize de vurguda bulunmak istiyorum. Bu anlaşma, Kürdistan bölgesi ile İran ilişkilerinin her alanda genişlemesine, ilerlemesine ve güçlenmesine hizmet edecektir. Buna inanıyoruz" ifadelerine başvurdu.

Haber Ara