Dolar

32,5597

Euro

34,9862

Altın

2.426,19

Bist

9.722,09

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 20:44:40

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
" Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin, müttefikleri ile birlikte İran'ın nükleer enerji programı konusunda varılan anlaşmanın uygulamaya sokulmasını iyi niyet ve titizlikle izleyeceğini bildirdi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hollande'ın İran konusunda ABD Başkanı Barack Obama ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Görüşmede Hollande, İran'ın Ortadoğu'da artık istikrarın sağlanması noktasında çok önemli ve sorumlu bir aktör olması konusundaki temennisini dile getirdi.

Hollande, ciddi ve geçerli bir anlaşma sağlanması konusunda müzakerelerin başarı ile sonuçlanmasına katkı veren heyetleri çalışmalarından ötürü övdü.

'Görüşmelerin bittiği ve icraatın zamanının geldiği vurgulanan' açıklamada, 'Belirlenen takvim uyarınca sorumluluklarını yerine getirmesi artık İran'a kaldı. Fransa, müttefikleriyle birlikte, anlaşmanın uygulanmasını iyi niyet ve titizlikle izleyecektir' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, anlaşmanın başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinin bölge ve uluslararası güvenlik açısından önemli olduğu vurgulandı.

Haber Ara