Dolar

32,5998

Euro

34,7797

Altın

2.496,69

Bist

9.524,59

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 20:09:13

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
" Kanada Dışişleri Bakanı Rob Nicholson, İran'ın varılan anlaşmaya rağmen nükleer hırsları, terörizme verdiği destek ve İsrail'in haritadan silinmesi için tekrarladığı çağrıları nedeniyle tehdit olmaya devam ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Nicholson, nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması üzerine yaptığı yazılı açıklamada, P5+1 ülkelerinin anlaşma için sergiledikleri çabaları taktir ettiklerini kaydetti.

"Ancak biz, İran'ı sözleriyle değil, eylemleri ile değerlendirmeye devam edeceğiz" diyen Nicholson, açıklamasında, "Bu amaçla, İran'ın taahhütlerine uyumunu izlemek için Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı çabalarını desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Nicholson, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İran rejiminin nükleer hırsları, terörizme verdiği destek, İsrail'in haritadan silinmesi için tekrarladığı çağrıları ve temel insan haklarına yönelik uygulamaları, uluslararası barış ve güvenliğe önemli bir tehdit olmaya devam etmektedir. Biz herhangi net bir değerlendirmede ve eylemde bulunmadan önce daha bu anlaşmayı izlemeye devam edeceğiz."

Haber Ara