Dolar

32,5244

Euro

34,9814

Altın

2.431,49

Bist

9.806,23

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 19:04:39

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
İngiltere Başbakanı David Cameron, "Israrlı diplomasi ve sert yaptırımların ardından uluslararası toplum İran ile tarihi bir anlaşmaya varmıştır. Bu anlaşma, İran'ın nükleer silah üretimini engelleyecek ve dünyamızı daha güvenli bir yer haline getirecektir" dedi.

Cameron, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında bugün varılan anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, uzlaşma sürecinde "yorulmadan çalışan" herkesi kutlayarak "Bu anlaşmaya varmak her iki taraf için de liderlik, cesaret ve kararlılık gerektirmiştir" ifadesini kullandı.

Anlaşmanın tamamen uygulanmasının sağlanması gerektiğini kaydeden Cameron, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ekonomik anlamda İran'ın bu anlaşmadan fayda sağlaması için gerçek bir fırsat önünde bulunmaktadır. Tabii bu ancak İran'ın nükleer programıyla ilgili uluslararası toplumun endişelerini gidermesine bağlıdır. Bu anlaşma elbette tüm zorlukları ortadan kaldırmayacaktır, özellikle de İran ve komşuları arasındaki. Bölgedeki ortaklarımızla istikrar ve güvenliği sağlamak için çalışmayı sürdüreceğiz. İran'ın da bu yolu takip etmesini umut ediyorum."

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da bugün yaptığı açıklamada, anlaşmayla İran'a nükleer programıyla ilgili sıkı denetimler getirileceğini, bunun karşılığında ise bu ülkeye yönelik bazı yaptırımların kaldırılacağını söylemişti.

Haber Ara