Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

İran ile nükleer müzakereler

İran ile nükleer müzakereler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 17:19:42

İran ile nükleer müzakereler
Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius, nükleer anlaşmaya ulaşmak için yürütülen müzakerelerde ana anlaşmazlık noktalarının devam ettiğini belirterek, bunlar, "nükleer araştırma geliştirmenin sınırlandırılması, yaptırımlar ve denetim" konuları olduğunu söyledi.

Fabius, müzakerelerin yürütüldüğü Coburg Otel'den ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunlu noktaların "nükleer araştırma geliştirmenin sınırlandırılması, yaptırımlar ve denetimler" olarak tanımladı.

Sorunların, İran'ın ileri düzey atom santrifüjleri üzerine nükleer araştırmalara devam etme ve yaptırımların kaldırılmasında ısrar etmesinden kaynaklandığını belirten Fabius, "Biz, özellikle nükleer araştırma ve geliştirme üzerine gerekli sınırlamalarda, yaptırımlar ve yaptırımların yeniden uygulanmasında ve İran'ın geçmişteki nükleer çalışmalarının muhtemel askeri boyutu konusunda ısrar ediyoruz" dedi.

Fabius, bugün Paris'e deneceğini ve yarın akşam saatlerinden yeniden Viyana'ya geleceğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin müzakerelere devam etmek üzere Viyana'da kalacağını bildirdi.

Müzakere sürecinden çok anlaşmanın kalitesinden dolayı daha fazla endişe duyduklarını belirten Harf, "Her alanda önemli ilerlemeler kaydettik fakat sorunlar, bütün ülkelerin içinde olduğu çok teknik ve yüksek düzeyli sorunlardır" dedi.

Harf, zor kararların kısa zamanda verilemediğini ve bunun neden müzakere ettiklerini gösterdiğini belirtti.

Müzakerelerin cuma gününe kadar devam edebileceği belirtiliyor.

Haber Ara