Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

İran ile Güney Kore arasında ‘Korsanlık’ kavgası!

İran güçlerinin dün Körfez sularında Güney Kore’ye ait bir tankeri el koyması, iki ülke arasında gerginliğe yol açtı. İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabiei, “Korsanlık yapan bir ülke varsa o da Güney Kore’dir” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-05 14:33:19

İran ile Güney Kore arasında ‘Korsanlık’ kavgası!

İran'ın dün Güney Kore'ye ait bir tankeri el koyması, iki ülke arasında gerginliğe yol açtı. İran Hükümet Sözcüsü, “Korsanlık yapan bir ülke varsa o da Güney Kore'dir” dedi.

İran hükümet sözcüsü Ali Rabiei, bugün yaptığı açıklamada, İran'ın Güney Koreli bir tankere el koymasıyla ilgili ülkesine yöneltilen 'rehin alma suçlamalarını' reddederek, tankerin rehin alınmadığını, Seul yönetiminin  7 milyar dolarlık İran parasını ‘ipotek eden' ülke olduğunu söyledi.

Sözcü Rabiei, gazetecilere verdiği demeçte “Bu tür iddialara alıştık, ama korsanlık yapan bir ülke varsa, o da Güney Kore'dir, gelirimizin yedi milyar dolarını hiçbir kanıt olmadan elinde tutuyor” dedi.

Öte yandan Güney Kore, gemisine el konulduktan sonra bir diplomatın Tahran'ı ziyaret etmeyi düşündüğünü açıkladı.

Güney Kore'nin ziyaret açıklaması, İran güçlerinin dün Körfez sularında Güney Kore bayrağını taşıyan bir gemiyi "denizcilik yasalarını ihlal ettiği ve suyu kirlettiği" gerekçesiyle gözaltına almasının ardından geldi.

İran Merkez Bankası Valisi geçen hafta yaptığı açıklamada, "Güney Kore 7 milyar dolarlık kesinti yapıyor ve tutukluluğunun bedelini Tahran'dan talep ediyor" demişti.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara