Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

İran: İdlib krizinin çözümü, Astana yolundan geçiyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, İdlib krizinin Astana anlaşmaları çerçevesinde Tahran’da yapılacak görüşmelerde çözülebileceğini açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-02 12:34:51

İran: İdlib krizinin çözümü, Astana yolundan geçiyor

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Musavi, Tahran'ın, Astana yolunun İdlib'deki durumu çözmenin en güçlü yolu olduğuna inandığını söyledi.

Musevi, İran'ın Türkiye-Suriye ihtilafı ile iglili yaptığı açıklamada, 'İran'ın bu konuda yaptıklarından biri, her iki tarafla iletişime geçmektir. Çeşitli düzeylerde istişareler yapılarak bölgeye huzurun gelmesi için çalışıyoruz ve çalışmalarımızın sonuç vermesini umuyoruz' dedi.

İran-Türkiye-Rusya liderler zirvesinin ne zaman Tahran'da yapılacağı konusundaki soruya yanıt veren Musevi, 'Bu toplantının tarihi hala kesinleşmemiş ve umarız bir an önce Tahran'da yapılacak zirve tarihi belirlenir' diye konuştu.

Tahran'daki Astana üçlü toplantısının mümkün olan en kısa zamanda yapılması gerektiğini belirten sözcü Abbas Musavi, Tahran'ın Ankara'ya İdlib'deki durum hakkındaki endişelerini bildirdiğini ve çözümün ateşkes ve garantör ülkeler toplantısında olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"İran-Türkiye-Suriye toplantısı yapmak için temaslarımız vardı ve istenen sonuçlara ulaşılana kadar temaslarımızı sürdürüyoruz."

İran'ın, İdlib'deki krizi sona erdirmek için siyasi çözümlere inandığını belirten Abbas Musavi, “Tahran'da yapılacak Astana yol ülkeleri üçlü toplantısında, İdlib'deki gerilimi azaltmaya çalışacağız” dedi.

Astana Süreci'nin devamı konusuna da işaret eden Musevi, 'Biz hala Suriye'de tek çözüm yolunun müzakere ve diyalogtan geçtiğine inanıyor ve Astana Süreci'nin Suriye sorunlarının çözüme kavuşmasında en önemli mekanizma olduğu kanısındayız' değerlendirmesinde bulundu.

Astana Süreci'nin Tahran'da yapılacak  Liderler Zirvesi ile devam etmesine çalıştıklarını kaydeden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, 'Suriye görüşmelerinin yapılmasını, istiyoruz. Bununla birlikte diğer çalışmaların da tansiyonun düşmesine ve kanın akmasının durmasına neden olması durumunda biz de verilen ortak kararlara uyacağız' değerlendirmesinde bulundu.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara