Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

İran İçişleri Bakanı Fazli Azerbaycan'da

İran İçişleri Bakanı Fazli Azerbaycan'da

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 13:32:24

İran İçişleri Bakanı Fazli Azerbaycan'da
İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov'un da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Aliyev, ülkesi ile İran arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda başarıyla geliştiğini belirtti.

Ülkelerin liderleri arasındaki mütemadi görüşlerin önemini vurgulayan Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ağustos ayında Azerbaycan'a yaptığı ziyaret ile kendisinin İran'a gerçekleştirdiği son ziyaretten memnuniyetle bahsetti.

Azerbaycan ve İran arasındaki ilişkilerin daha da üst düzeye çekilmesi gerektiğini söyleyen Aliyev, özellikle İçişleri bakanlıkları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine işaret etti. Aliyev, Fazli'nin ziyaretinin bu alandaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesine katkı sağlayacağını ümit ettiğini aktardı.

Fazli ise görüşmede Ruhani'nin selamlarını Aliyev'e ileterek, "Ruhani, iki taraf arasında elde edilen anlaşmalara göre işlerin daha da geliştirilmesi ve ilerletilmesi için tüm çabaların gösterilmesi talimatını verdi. Sayın Ruhani, bu işlerin başarıyla hayata geçirileceğinden umutlu olduğunu bildirdi." dedi.

Bakan Fazli, son yıllarda iki ülke arasındaki işbirliğinin başarıyla geliştiğini ve çok iyi sonuçların elde edildiğini vurguladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara