Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

İran: Füze kapasitesini daha da güçlendiririz

ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırım kararına Tahran yönetiminden açıklama geldi. Tahran, füze kapasitesini daha da güçlendireceğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 14:25:18

İran: Füze kapasitesini daha da güçlendiririz

Ajanslarda yer alan habere göre: ABD'nin İran'ın füze programıyla ilgili İranlı bazı şirketler ve kişiler hakkında yeni yaptırım kararı almasına tepki gösteren Tahran yönetimi, füze kapasitesini daha da güçlendireceğini belirtti.

Konuya ilişkin konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, İran'ın füze programının "tamamen savunma amaçlı" olduğunu savunarak, " Herhangi bir eylem, İran'ı savunma kapasitesini arttıracak meşru hakkından alıkoyamaz" dedi.
 
İran'ın füze alanındaki çalışmalarının dünya güçleri ile sağlanan nükleer anlaşmaya aykırılık oluşturmadığını söyleyen Sözcü, füze denemelerinin BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına da aykırı olmadığını savundu.
 
İranlı Sözcü, "İran'ın savunma programına yönelik ABD'nin her türlü müdahaleci tavrına karşılık füze kapasitelerini daha da güçlendirerek yanıt vereceklerini" kaydetti.
 
ABD Hazine Bakanlığı, dün İran'ın füze programıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle bazı kurum ve kişileri yaptırım kapsamına aldığını duyurmuştu.

Haber Ara