Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran Elçiliği pankartı İsrail'i karıştırdı

İngiltere'nin İran'daki Büyükelçiliği'ni dört yıl sonra yeniden açmasının ardından İsrail'de asılan bir pankart tartışma konusu oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 14:52:50

İran Elçiliği pankartı İsrail'i karıştırdı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

ABD ve İran arasındaki nükleer görüşmelerin ardından yaptırımların kaldırılma süreci devam ederken İngiltere Tahran Elçiliği'ni dört yıl sonra yeniden açtı. Elçiliğin açılmasını protesto etmek isteyen muhafazakar gruplar ise İran polisi tarafından Elçilik bölgesine yaklaştırılmadı. İngiltere'nin İran'daki elçiliğini açmasıyla birlikte İsrail'de de esrarengiz bir pankart tartışma konusu oldu.

İran ile tarihi boyunca hiç savaşa girmeyen ancak sürekli İran ile ilgili sert açıklamalar yapan İsrail'de, "İran Elçiliği Yakında Burada" yazılı bir pankartla karşılaşanlar ilk başta pankarta anlam veremedi. Daha sonra pankartın İran ile nükleer anlaşmaya karşı olan Yahudi gruplar tarafından asıldığı iddia edildi ancak bu iddialar da henüz doğrulanmadı.

1979 yılında İran'da yönetimin Ruhullah Humeyni'nin başını çektiği Mollalar tarafından ele geçirilmesinin ardından İran ve İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler kopmuştu. Ancak 1986 yılında İran - Irak Savaşı devam ederken ortaya çıkan Irangate skandalı, İran'ın İsrail üzerinden ABD yapımı silahları satın aldığını ortaya çıkarmış ve bu "çatışmalılık" hali uzun süre tartışma konusu olmuştu.

ilk_1

Haber Ara