Dolar

32,5295

Euro

34,8958

Altın

2.437,36

Bist

9.749,26

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: Uluslararası toplumun sessizliği, Suudileri daha da kabalaştırdı

Suudi koalisyonuna bağlı güçlerin Yeme'in 'al-Maslub' bölgesine düzenlediği hava saldırısını kınayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, 'Uluslararası toplumun bu savaş suçu karşısındaki sessizliği, Suudileri sivilleri öldürme konusunda daha da kabalaştırdı” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-16 12:15:24

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: Uluslararası toplumun sessizliği, Suudileri daha da kabalaştırdı

Suudi koalisyonuna bağlı güçlerin Yeme'in 'al-Maslub' bölgesine düzenlediği ve 30 sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısını kınayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, "Uluslararası toplumun bu savaş suçu karşısındaki sessizliği, Suudileri sivilleri öldürme konusunda daha da kabalaştırdı” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, onlarca Yemenli çocuk ve kadının hayatına kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 'El Cevf' vilayetindeki 'al-Maslub' bölgesine saldırısını şiddetle kınayarak, ölenlerin aileleri için başsağlığı diledi.

Musevi, "Son yıllarda defalarca Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon güçlerinin savaşın cephelerinde yenilgiye uğradıkları zaman Amerikan yapımı silahlarla çocukları, kadınları ve sivilleri öldürdüğüne şahit olduk. 'El Cevf' vilayetindeki dünkü cinayet de onların yaptığı onlarca cinayetin bir örneğidir" dedi.

Yemen'deki insani krizin son bulması gerektiğini vurgulayan Musevi, "Uluslararası toplumun bu savaş suçu karşısındaki sessizliği, Suudileri sivilleri öldürme konusunda daha da kabalaştırarak, tüm uluslararası hukuk ve insan haklarını ihlal etmeye devam etmesini sağlamıştır” diye konuştu.

Dün Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından, Husi güçlerinin denetimindeki  Yemen'in 'El Cevf' vilayetindeki 'al-Maslub' bölgesine düzenlenen hava saldırısında, 30 Yemenli hayatını, çok sayıda kişi yaralanmıştı. 

Öte yandan Yemen Alimler Birliği de yayınladığı bildiride, Suudi Arabistan'ın El Cevf vilayetinde işlediği cinayeti kınadı.

Bildiride, "El Cevf vilayetindeki son cinayet, Yemen ulusuna karşı Amerikan-Suudi saldırgan koalisyonunun kin ve nefretinin bir başka kanıtıdır" ifadesine yer verildi.

Yemen ordusu ve gönüllü halktan oluşan güçlerin ülke halkını savunma konusunda karşılık verme hakkına sahip olduğu kaydedilen bildiride bunun tamamen meşru olduğuna vurgu yapıldı.

 

 

Haber Ara