Dolar

32,5261

Euro

34,6059

Altın

2.489,73

Bist

9.548,09

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten YouTube ile açıklama

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Youtube’ta yayınlanan bir videosu aracılığıyla Amerika’nın yaptırımlarını reddettiklerini açıkladı. Washington’un Tahran’dan istediği değişimlerin, “absürt, kanunsuz ve hayli sorunlu” olduğunu ifade etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-07 15:12:26

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten YouTube ile açıklama

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Zarif, “Amerika yönetimi İran üzerinde gaddar yaptırımlar uygulamanın milletimize böylesi büyük bir acı yaşatacağını ve kaderimize razı olmaya zorlayacağını düşünüyor” cümlesini kullandı. İngilizce ve Farsça yayınlanan videoda Zarif, “Biz Amerikan düşmanlığının karşısında sadece kendi kaynaklarımıza dayanarak 40 yıl zor zamanları atlattık ve bugün biz ve dünya çapında partnerlerimiz bu gelişigüzel saldırı karşısında insanlarımızın en az etkilenmesini sağlayacağız” diye ekledi.

Washington'un anlaşmadan çekilme ve yaptırımların yeniden uygulanması kararının ise “Amerika'yı gelecekte küresel yalnızlığa ittiğini” belirtti.

Videonun Farsça kısmında ise “Amerika bu akılsızca hamlesinden pişman olacak” denilirken yaptırımların “insanları ve birbirinden ve birlikten ayırmayı hedeflediği” ifade edildi.

Zarif, Amerika'nın Suudi Arabistan ve İsrail'e “koşulsuz desteğini” yeniden düşünmeis gerektiğini salık verirken bu ülkelerin “Dehşet verici zalimlikleri karşısında Amerika'yı kör ettiklerini” belirtti.

“Başkan Donald Trump'tan öncekiler de kendi İran politikalalarını benzer meydan okumalarla başlattılar fakat görevlerinde daha tecrübeli olduklarından İran'ın gerçeğini kabul etme ve saygı dutma noktasına vardılar” şeklinde konuştu.

Kaynak: Free Malaysia Today

Haber Ara