Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

İran Dışişleri Bakanı Zarif: İsrail savaş için bahane arıyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İsrail'in nükleer silah konusunda savaş için bahane aradığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-10 10:07:06

İran Dışişleri Bakanı Zarif: İsrail savaş için bahane arıyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, İsrail'in kendi nükleer cephaneliğine atıfta bulunarak "Asıl nükleer silahların sahibi olan yalancı çoban ağlıyor" yazdı. Zarif, mesajını kanıtlamak için 6 Ekim 1996 tarihli 'İsrail'in gizli nükleer cephaneliği' başlıklı Sunday Times gazetesinin bir görselini de sosyal medya hesabından paylaştı.

Dışişleri Bakanı Zarif, Suudi Prens Bin Salman, Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'e ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı B-Takımı olarak tanımlayarak, "Trump ve onun B-Takımı yalnızca savaş istiyor. Masum insanların kanı ve bir başka 7 trilyon dolar harcama pahasına" diye yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Orta Doğu'daki savaşlar için 7 trilyon dolar para harcadığını ve ülkenin lehine somut bir sonuç alamadığını söylemişti.

​İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın Abadeh şehrinde gizli bir alanda nükleer silah geliştirdiğini, ancak bölgenin açığa çıkarıldığını öğrendikten sonra tesisi tahrip ettiğini iddia etmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara