Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

İran Dışişleri Bakanı'ndan 'referandum' yorumu

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, IKBY'de yapılan referandumun çok büyük bir hata olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-28 10:29:23

İran Dışişleri Bakanı'ndan 'referandum' yorumu

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulunun ardından New York'taki temaslarına devam eden İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "The Asian Society" kuruluşunda Amerikalı gazeteci ve televizyon sunucusu Charlie Rose'un sorularını cevapladı. 

"BÜYÜK BİR HATA"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, IKBY'deki referandumla ilgili sorular üzerine Zarif, "Bunun çok ciddi hata olduğuna inanıyoruz. Kürtlerin dostu insanlar olarak Kürtlerin ebedi dostları olarak kalacağız. Irak'taki Kürt bölgesiyle sınırlı kalmayacak büyük bir stratejik hata olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, Zarif'in BM Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Antonio Guterres ile görüşmesinde Kapsamlı Ortak Eylem Planı, Myanmar ve IKBY'deki gayrimeşru referandum konularının ele alındığı öğrenildi. Zarif, New York'taki temasları kapsamında BM Genel Kurul Başkanı Mirslav Layçak ile de görüştü.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi de IKBY'deki gayrimeşru referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyelinden endişe duyulduğunu açıklamıştı.

 

Haber Ara