Dolar

32,5231

Euro

34,8051

Altın

2.423,19

Bist

9.732,66

İran Devrim Muhafızlarına yeni komutan atandı

İran'ın dini lider Ayetullah Ali Hamaney İran Devrim Muhafızları komutanını değiştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-22 09:53:15

İran Devrim Muhafızlarına yeni komutan atandı

İran devlet televizyonu, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in Devrim Muhafızlarının başkomutanlığına Ali Caferi yerine onun yardımcısı Hüseyin Selami'yi atadığını duyurdu. Haberde Devrim Muhafızlarının en tepesinde değişikliğe gidilmesinin nedenine açıklık getirilmedi.

Ancak Hamaney'in hamlesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızlarını 'terör örgütü' ilan etmesi sonrası geldi. İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de buna karşılık ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını açıklamıştı.

Caferi Eylül 2017'den beri Devrim Muhafızları Genel Komutanıydı. Yıllarca Genel Komutan Yardımcılığı yaptıktan sonra Caferi'nin yerine terfi eden Hüseyin Selami, böylece İran'ın güvenlikten siyasete ve ekonomiye dek en etkili kurumunun başına geldi.

İsrail ve ABD hakkında çok sert açıklamalarıyla tanınan 1960 doğumlu Selami, İsrail'in Suriye'deki İran hedeflerine yönelik saldırılarının ardından, İran'a karşı savaş açması halinde İsrail'i 'ortadan kaldırmaktan', 'Siyonist rejimi siyasi haritadan silmekten' söz eden açıklamalarıyla dikkat çekti.

Haber Ara