Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

İran Devrim Muhafızları Komutanı Selami: İsrail'i yok etmek için koşullar şu anda uygun değil

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, 'İsrail'i ortadan kaldırmak için büyük bir potansiyel var, ancak koşullar hâlâ uygun değil' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-18 10:41:54

İran Devrim Muhafızları Komutanı Selami: İsrail'i yok etmek için koşullar şu anda uygun değil

İşgal devleti İsrail baskınlarının Suriye'nin başkenti Şam havaalanı civarındaki merkezini hedeflemesinden günler sonra İran, İsrail ile yüzleşmek için koşullarının şimdilik uygun olmadığını düşünüyor.

Lübnan merkezli Al Mayadeen TV kanalına konuşan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, "İsrail'i ortadan kaldırmak için büyük bir potansiyel var, ancak koşullar hâlâ uygun değil." dedi.

Tümgeneral Selami, “İsrailleri uyarıyoruz. Attıkları adımlara dikkat etsinler. Onlar Amerikalılardan da çok daha küçüktürler. İşgal altındaki topraklardaki bütün mevizlerini hedef alabiliriz. Sadece İran'dan değil, onları başka bölgelerden de vurabiliriz” dedi.

"İsrailliler Amerikalılara bağımlı olmamalı, diğerleri bunu yaptı ve sonuç alamadılar." diyen Selami şunları söyledi:

“Yeteneklerimizi küresel düzeyde ve dünyanın en büyük askeri gücüne ulaşmak için inşa ettik. İran'ın hedefleri ‘Siyonist varlığın çöküşü' ve varlığının ve bölgedeki Amerikan varlığının ortadan kaldırılması etrafında dönüyor.”

İran'ın geçmişten daha fazla Filistin, Lübnan ve Suriye'yi destekleyeceğini ve Yemen, Bahreyn ve Afganistan'ı savunacağını açıklayan İran Devrim Muhafızlar Komutanı Tümgeneral Selami, "Bugün Hizbullah'ın 2006 savaşında olduğundan çok daha güçlü olduğunu ve düşmanlarını yenmeyi başardığını ve İsraillilerin, silahlı ve deneyimli Hizbullah'la karşı karşıya olduklarına dikkat etmeleri gerektiğini" iddia etti.

Selami ayrıca "Amerikalılardan çok daha küçük ve beceriksiz olan İsraillilere ve işgal ettikleri tüm noktalar bizim ateş menzilimizde" diyerek Tel Aviv yönetimini uyardı.

Selami, İran'ın bugün binlerce süratli ve süratsiz teknelerle denizlerde büyük savaşlara girebileceğini vurguladı.

Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik düzenlenen suikaste İran'ın ABD'ye Irak'taki Aynu'l Esad üssünü füzelerle vurarak  karşılık verdiğini söyledi.

Selami, “ABD'liler her bir ülkeye saldırdıkları zaman bunun karşılıksız kalacağını düşünüyorlardı. Dolayısıyla onlar bu yanlış hesaplamayı İran konusunda da yaptılar. Ama bu sefer karşılıksız kalmadı” dedi.

ABD'nin Aynu'l Esad üssünü vurarak, Trump'ın yalancı ve sözlerinin de itibarsız olduğunu dünyaya göstermek istediklerini belirten Tümgeneral Selami, “Verdiğimiz karşılık sınırlıydı, ama İran'ın doğrudan ABD üslerini vuracak kadar güçlü ve itibarlı bir ülke olduğu gerçeğini ortaya koydu. Bu operasyonu yaparken hiçbir şeyden endişemiz yoktu. Bütün olaylar için hazırlıklıydık” ifadelerini kullandı.

İran'ın ABD'ye verdiği yanıtların farklı şekillerde devam edeceğini açıklayan Selami, “Asıl yanıt, Korgeneral Süleymani'nin yoluna devam edilmesi ve amaçlarının gerçekleşmesidir. Bu amaçlar Siyonist Rejim'in yok edilmesi ve Amerika'nın yenilgiye uğrayarak bölgeden çıkmasından ibarettir” değerlendirmesini yaptı.

Tümgeneral Selami, “Aynu'l Esad'a düzenlediğimiz operasyonda ABD'nin başka üsleri ve hedeflerini vurmak için de yüzlerce füze hazırlanmıştı. Eğer Amerikalılar devam edecek olsalardı biz de operasyon alanını genişletecektik. Ayn'ul Esad sadece başlangıç noktasıydı” açıklamasında bulundu.

Suriye'nin İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ise, 14 Şubat'ta Şam Uluslararası Havaalanı çevresindeki bazı İran bölgelerini hedeflediği ve rejim güçlerinin ve İran Devrim Muhafızlarının 7 ölümüyle sonuçlandığı bildirildi.

Gözlemevinin direktörü "Al-Arabiya" ve "Al-Hadath" ile bağlantılı olarak şunları söyledi: "Gece düzenlenen İsrail baskınlarında, Suriye rejiminin ordusundan 3 asker ve İran Devrim Muhafızlarından ise 4 subay öldürüldü."

Daha sonra İsrail medyası ve İsrail uydu izleme sitesi, geçen hafta Şam havaalanının yakınında hedeflenen Devrim Muhafızları bölgelerine verilen zararı gösteren fotoğralar yayınladı.

 

 

Haber Ara