Dolar

32,3399

Euro

35,1193

Altın

2.238,54

Bist

8.793,66

İran Devrim Muhafızları eski komutanı Rezai: Tahran'ın, Sülaymani suikastına yanıtı İsrail'in Hayfa şehri ile askeri merkezlerini içerecek

İran Devrim Muhafızları eski komutanı Muhsin Rezai, bugün yaptığı açıklamada, Tahran'ın Süleymani’nin öldürülmesine vereceği yanıtın İsrail’in Hayfa ve askeri merkezlerini içereceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-05 20:26:52

İran Devrim Muhafızları eski komutanı Rezai:  Tahran'ın, Sülaymani suikastına yanıtı İsrail'in Hayfa şehri ile askeri merkezlerini içerecek

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından, Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen saldırıda hayatına kaybetmesinden sonra, Tahran'dan sert intikam mesajları gelmeye devam ediyor.

İran Devrim Muhafızları eski komutanı Muhsin Rezai, bugün yaptığı açıklamada, Tahran'ın Kasım Süleymani'nin öldürülmesine vereceği yanıtın İsrail'in Hayfa şehri ve askeri merkezlerini içereceğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Gulam Ali Ebu Hamza da, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine yanıt olarak İran'ın, sahip olduğu yerlerdeki Amerikalıları cezalandıracağını söyledi.

Tel Aviv'e ek olarak bölgede hayati önem taşıyan 35 ABD tesisinin hedeflerinde olduğunu belirten Ebu Hamza, şehit Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra ABD ve İsrail'in karşı bir saldırıya hazır olması gerektiğini vurgulayarak" İran kuvvetlerinin savaşa hazır olduğunu söyledi.

 

Haber Ara