Dolar

32,3373

Euro

35,1899

Altın

2.246,00

Bist

8.718,11

İran destekli milisler: Kürtleri, Deyrizor’un doğusundan çıkaracağız!

Suriye rejimi yanlısı İran destekli milis kuvvetleri komutanı Fadi Al-Afays, çoğunluğunu YPG’li Kürtlerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin Deyrizor’un doğusunda kontrol ettiği alanlardan çıkarılacağını söyledi. Al-Afays, Rusya’nın da aynı görüşte olduğunu iddia etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-16 12:20:23

İran destekli milisler:  Kürtleri, Deyrizor’un doğusundan çıkaracağız!

Suriye rejimi yanlısı İran destekli milis kuvvetleri komutanı Fadi Al-Afays, çoğunluğunu YPG'li Kürtlerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin Deyrizor'un doğusunda kontrol ettiği alanlardan çıkarılacağını söyledi. Al-Afays, Demokratik Suriye Güçlerini bölgeden çıkarmak için kuvvet kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirterek, Rusya'nın da aynı görüşte olduğunu iddia etti.

Son 1 haftadır gerginliğin arttığı Deyrizor Bölgesinde, Suriye rejimine bağlı güçler tarafından askeri yığınak yapılıyor. Fırat nehrinin batısındaki bölgeleri kontrol eden Suriye rejimi kuvvetleri ile Fırat nehrinin doğusunu kontrol eden Kürtlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri (SDG) arasında artan gerginlik ardından bölgeye sevk edilen Esed rejimine bağlı Al Baqri Tugayları Komutanı Fadi Al-Afays, Deyrizor'un doğusundaki Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) kontrol ettiği bölgeleri ele geçirme sözü verdi.

Şam'dan Deyrizor'a sevk edilen askeri güçlerin en büyüğü olarak göze çarpan Al Baqri Tugayları Komutanı Fadi Al-Afays, bölgeye gelişinin ardından yaptığı konuşmada Demokratik Suriye Güçlerini bölgeden çıkarmak için kuvvet kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirterek, Rusya'nın da aynı görüşte olduğunu iddia etti.

Esed rejimini destekleyen Bakara aşireti üyelerinden oluşan El Baqri Tugayı, İran destekli Yerel Savunma Kuvvetleri'ndeki en güçlü gruplardan biri olarak göze çarpıyor. İran destekli bir başka grup olan Hizbullah ile de yakın bir görüntü sergileyen El Baqri Tugaylarının, İran tarafından desteklendiği bilinmekte.

Askeri hareketliliğin gözlemlendiği Deyrizor bölgesinde yErel kaynaklar ve insan hakları kuruluşlarının raporlarına göre cumartesi günü Suriye rejim güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında dün bir çatışma çıktığı ve çıkan çatışmada 2 DSG savaşçısının yaşamını yitirdiği iddia edilmişti.

Deyrizor'u ikiye ayıran Fırat nehri nehri üzerinde Kaşam, Maat ve Salhiye bölgelerinde doğu-batı ekseninde geçişleri ve ticaretin sağlanması için açılan kontrol noktalarının günlerdir kapalı olduğuna dikkat çeken söz konusu kaynaklar, ayrıca Suriye rejim güçlerinin bölgeye takviye asker ve zırhlı araç gönderdiğini de iddia ediyor.

Haber Ara