Dolar

32,4853

Euro

34,7642

Altın

2.492,03

Bist

9.526,07

İran'dan yeni açıklama: Birkaç saat içinde uranyum zenginleştirme seviyesini yüzde 3,6 üzerine çıkaracağız

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kamalvandi, İran hükümet sözcüsü ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısının da katıldığı bir basın toplantısında İran’ın birkaç saat içerisinde uranyum zenginleştirme seviyesini yüzde 3,6 üzerine çıkaracaklarını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-07 11:06:18

İran'dan yeni açıklama: Birkaç saat içinde uranyum zenginleştirme seviyesini yüzde 3,6 üzerine çıkaracağız

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İran, birkaç saat içerisinde uranyum zenginleştirme seviyesini nükleer anlaşmanın izin verdiği seviyenin üzerine çıkaracak teknik hazırlıkların biteceğini açıkladı.
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii de "Bugün 3.67 uranyum zenginleştirme limitini aşıyoruz, zenginleştirme ölçütü ihtiyaçlarımıza göre olacak" dedi.

AVRUPA'YA 60 GÜNLÜK SÜRE

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi ise İran'ın taraflara gerekli süreyi tanıdığını ve bugün atacağı adımın anlaşmayı ihlal etmediğini söyledi. Avrupa ülkelerinin anlaşmanın gerekliliklerini yerine getirmediğini vurgulayan Arakçi “Avrupa tarafında ahde vefa görmek istiyoruz. Avrupa ülkelerine 60 günlük yeni bir süre tanıyoruz aksi halde 3. adımı atacağız” şeklinde devam etti.

MACRON ve RUHANİ GÖRÜŞTÜ

Arakçi, Fransa lideri Macron ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin görüşmesine ilişkin “Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ve Sayın Ruhani arasındaki telefon görüşmesi yapıcıydı. Ruhani ve Macron, taraflar arasında yeni bir diyalog zemini yaratılması konusunda anlaştı” dedi.

Untitled-2_20

AMBARGODAN KURTULUŞ YOLU: ÇİN, HİNDİSTAN, TÜRKİYE

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, "Avrupa'dan yana hiçbir umudumuz yok. ABD'nin İran'a açmış olduğu ekonomik savaştan çıkmak için her yolu deneyeceğiz. İran'ın önünü açacak yollar Çin, Hindistan ve Türkiye gibi ortaklarımızdan geçiyor" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'NİN ALIKOYDUĞU TANKER

İngiltere'nin alıkoyduğu tanker ile ilgili de konuşan İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii “İngiltere uluslararası sularda seyreden ve Suriye'ye gitmeyen tankerimizi alıkoydu” dedi.

Arakçi ise konuya ilişkin "Alıkonan tanker, İran petrolü taşıyordu. Tanker Süveyş'ten geçemediği için bu yolu kullanıyordu. Söylenenin aksine Suriye'ye gitmiyordu. Suriye'de bu büyüklükte bir tankerin yanaşacağı liman yok. Gemi derhal bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

Haber Ara