Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran'dan Türkiye uyarısı

İran Dışişleri Bakanlığı, ülkeden Türkiye’ye seyahat eden bir otobüsün Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde saldırıya uğramasının ardından, İranlı vatandaşları kara yolu ile Türkiye’ye gitmemesi konusunda uyardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 11:03:41

İran'dan Türkiye uyarısı

Bakanlık uyarısında "Türkiye'nin doğusundaki bazı faaliyetler ve yakın zamanda doğan güvensiz ortam nedeniyle Türkiye'ye gidecek İran vatandaşlarına bir sonraki duyuruya kadar kara yollarından kaçınmaları tavsiye edilir" dendi.

Bakanlık, ayrıca 'mümkün mertebe İran vatandaşlarının hava yollarını tercih etmesi gerektiğini' belirtti.

Cuma günü, Ağrı Doğubeyazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda çıkan çatışmada bir uzman çavuş yaşamını yitirmişti. Aynı kara yolu üzerinde Tendürek Geçidi bölgesinde ilerleyen İran plakalı bir yolcu otobüsüne düzenlenen saldırıda da otobüs muavini ölürken 3 İran vatandaşı da yaralandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; geçen hafta da İstanbul Haydarpaşa - İran seferini yapan trene yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Elazığ'ın Palu ile Bingöl'ün Genç ilçeleri arasındaki Suveren Hodan istasyonu yakınlarındaki tünel girişinde bombalı düzenek infilak ettirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırının ardından İran Demiryolları Şirketi Raja Türkiye'ye tren seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İran Kara yolları Transit ve Sınır Geçişleri Genel Müdürlüğü, İran'dan Türkiye'ye gidecek kamyon şoförlerine gece seyahat etmemeleri uyarısında bulunmuştu.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde İran'dan Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattına saldırı düzenlenmişti.

Haber Ara