Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

İran'dan Türkiye açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türkiye ve Brezilya'nın, ülkesinin nükleer faaliyetleriyle ilgili hatırlatmalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 21:52:27

İran'dan Türkiye açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Zarif, İran'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Brezilyalı mevkidaşı Mauro Vieira ile Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, "Herkes, Brezilya ve Türkiye'nin ülkemizin nükleer faaliyetleriyle ilgili yaşadığı krizi aşma konusundaki yüksek çabalarını hatırlamalıdır" dedi. 

''ÇOK MASRAF YAPTILAR ANCAK BAŞARILI OLAMADILAR''

Dünyada sadece İsrail ve savaş lobisinin nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasını istemediğini ifade eden Zarif, "Savaş yanlısı gruplar bu konuda çok masraf yaptılar ama başarılı olamadılar" diye konuştu.

Tahran'da 17 Mayıs 2010'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve dönemin Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın da katıldığı törenle imzalanan, uranyum takasını öngören anlaşma, siyasi ve uluslararası arenada, İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili yeni bir dönemin başlangıcı ve uzlaşma için ileri atılmış güçlü bir adım olarak değerlendirilmişti. 

Ahmedinejad, anlaşmanın imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Brezilya'nın rolünü "tayin edici" olarak nitelendirmişti.

Haber Ara