Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran'dan mezhepçi çocuk ordusu

İran'ın Meşhed kentinde 'devrimin çocukları' için 'savaş' temalı oyun şehri kuruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 19:39:27

İran'dan mezhepçi çocuk ordusu

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Meşhed kentinde İran Çocuk ve Gelecek Kültür Merkezi tarafından "Devrim Çoçukları için Oyun Şehri" adlı "savaş" temalı bir park kuruldu.

AMAÇ: DEVRİMCİ Şİİ DÜŞÜNCESİNİ AŞILAMAK

8-13 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olarak hizmet veren parkta dini-askeri temalı oyunlar bulunuyor.

12 bölümden oluşan parkta çocuklara İran İslam devriminin mesajları ve devrimci Şii düşüncesinin aşılanması amaçlanıyor.

Parkın savaş oyunlarına girmeden çocuklara velayet-i fakih ve mehdiyet düşüncesi anlatılarak İran dini lideri Hamaney'in emirlerine dair dersler veriliyor.

1d

DÜŞMANLARA KARŞI SAVAŞ SİMÜLASYONU

Parka girdikleri anda askeri üniforma giyen çocuklara uymaları gereken kuralları ve emirleri aktaran komutan rolünde bir yetişkin eşlik ediyor.

Girişteki bölümden itibaren çocuklar 1980-1988 İran-Irak savaşından İran'ın bugün Suriye'de yürüttüğü savaş ve Suud ailesine karşı verdiği mücadeleye kadar bir savaş simülasyonunun içine giriyor.

Çocuklar plastik mermiler ve plastik füzelerle ABD ve İsrail bayraklarına, IŞİD ve Suud ailesinin heykellerini hedef alıp atışlar yapıyor.

Saldırı parkurlarından sonra çocuklara Şiiler için kutsal olan türbelerin savunması için izleyecekleri askeri yöntemler öğretiliyor.

1b_1

1c

1a

"YOĞUN TALEP VAR"

İran Çocuk ve Gelecek Kültür Merkezi direktörü Hamid Sadeghi, bu tür park için yoğun talep olduğunu ve taleplerin bu şekilde devam ettiği takdirde parkın faaliyet süresinin uzatılabileceğini belirtti.

Haber Ara