Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

İran'dan, Körfez'de ABD koalisyonuna müdahale sinyali!

Tahran yönetimi, Körfez’de İsrail’in dahil olacağı herhangi bir deniz koalisyonunun İran’ın milli güvenliği için açık bir tehdit oluşturacağı uyarısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-09 17:31:50

İran'dan, Körfez'de ABD koalisyonuna müdahale sinyali!

Tahran, Körfez'de İsrail'in dahil olacağı herhangi bir deniz koalisyonunun İran'ın milli güvenliği için açık bir tehdit oluşturacağı uyarısında bulundu.

Tahran, Körfez'de İsrail'in dahil olacağı herhangi bir deniz koalisyonunun İran'ın milli güvenliği için açık bir tehdit oluşturacağı uyarısında bulundu. Tahran böyle bir durumda İran'ın bu tehdidi bertaraf etme hakkının olduğunu da bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın websitesine göre Bakanlık Sözcüsü Abbas Musavi Körfez'de İsrail'in dahil olacağı bir deniz güvenlik koalisyonuna sert tepki gösterdi. Sözcü Musavi bunun İran için açık bir tehdit olacağını ve ülkesinin bu tehdidi önlemek için hakkının olduğunu söyledi.

İran'ın bu açıklaması İsrail medyasında çıkan haberlerin ardından geldi. Bu haberlere göre İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail Amerikan yönetimi ile muhtemel bir deniz güvenlik koalisyonu için istihbarat paylaşımı da dahil görüşmelerde bulunuyor. İsrailli yetkililer bu haberlerle ilgili yorum yapmadı.

Haber Ara