Dolar

32,5104

Euro

34,9083

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

İran’dan Kerkük'ün referandum kararına ilk yorum

İran Dışişleri Bakanlığı, Kerkük İl Meclisi'nin IKBY'nin 25 Eylül’de yapılması öngörülen bağımsızlık referandumuna katılma kararını, 'tehlikeli ve kışkırtıcı' bir eylem olarak değerlendirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 15:05:29

İran’dan Kerkük'ün referandum kararına ilk yorum

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gitmeye hazırlandığı bağımsızlık referandumu, tartışmalı bölgelerin de referanduma dahil edilmesi ile bölge ülkelerinin tepkisini çekmeyi sürdürüyor. Son olarak Kürkük İl Yönetimi'nin referanduma katılma kararı, İran ve Türkiye tarafından tepkiyle karşılandı. Türkiye, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile kararı eleştirirken İran'dan açıklama bugün geldi.

İRAN'DAN SERT TEPKİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi tarafından yapılan yazılı açıklama da Kerkük İl Meclisi tarafından dün alınan kararın Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını ihlal eden "yanlış" bir karar olduğu savunuldu.

"TEHLİKELİ VE KIŞKIRTICI"

Açıklamada, "Uyarıyoruz, bölgede ve Irak'ın komşuluğunda yeni krizlere neden olabilecek her hangi bir eyleme katlanamayız" denildi. Alınan kararın "tehlikeli ve kışkırtıcı" bir adım olduğu kaydedilen açıklamada, "tüm taraflar Irak anayasasına bağlı kalıp, ihtilaflarını diyalog ve yasal yöntemlerle hal etmeli " ifadelerine yer verildi.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

712020

Haber Ara