Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

İran'dan İsrail'e yönelik tehditler sürüyor

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Hüseyin Selami’den Tahran ve Tel Aviv arasında Suriye üzerinden artan gerilimin ortasında açıklamalar geldi. Selami, “İsrail’i bitirebilecek bir İslam ordusu”ndan bahsetti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-18 11:50:31

İran'dan İsrail'e yönelik tehditler sürüyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Son konuşmasında İran Devrim Muhafızları Yardımcı Komutanı Hüseyin Selami, işgal altındaki Golan Tepeleri'nin yakınında bir “İslam ordusu” kurmakla övündü ve bu ordunun “İsrail'i bitirmekle” tehdit ettiğini belirtti.

GOLAN YAKININDA İSLAM ORDUSU

Times of Israel'in aktardığına göre Selami, "Bugün uluslararası bir İslam ordusu Suriye'de kurulmuştur ve Müslümanların sesi Golan yakınlarında duyulmaktadır” diye konuştu.

"Emirler bekleniyor… Şeytan İsrail rejiminin ortadan kaldırılması sağlanacak ve bu rejimin yaşamı temelli sona erecek. Siyonist rejimin hayatı şimdi hiçbir zaman olmadığı kadar tehlikede” dedi.

Selami'ye göre, İsrail “Bütün İslam dünyası için bir tehdit yaratıyor. Bu ise rejimin kuruluş felsefesi.”

HİZBULLAH KENDİ BAŞINA SİYONİST REJİMİ YENER

Selami aynı zamanda Lübnan Hizbullah militanlarının da İsrail'i hedefleyen 100 bin füzesinin olduğunu belirtti. "Lübnan'da bir kuvvet oluşturuyoruz çünkü düşmanla bütün gücümüzle oradan savaşmak istiyoruz” diye ekledi. “Hizbullah bugün karada Siyonist rejimi kendi başına yenebilecek güce sahip. Siyonist rejimin stratejik derinliği yok” şeklinde konuştu.

 

Haber Ara