Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

İran’dan Hamas’a tepki

İran, Hamas heyetinin Tahran’a düzenleyeceği ziyareti Hamas lideri Meşal’in geçtiğimiz ay Suudi Arabistan’a gitmesi sebebiyle iptal etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 12:12:46

İran’dan Hamas’a tepki

Huffington Post'un aktardığı habere göre, İran Devrim Muhafızları'ndan üst düzey bir yetkili Meşal'in Riyad gezisini kınamak amacıyla gizli tutulan bir Arap başkentinde Hamas temsilcileriyle bir araya geldi ve Meşal'in ziyaretinin İran'ın karşı çıkmasına rağmen gerçekleştiği konuşuldu.

Habere göre, ziyaretin yarattığı derin öfkeyi dile getiren İranlı yetkili, Meşal'in Tahran'ı ziyaret için dört seneden fazladır beklerken, neden Suudi davetini hemen kabul ettiğini anlayamadığını belirtti.

Hamas temsilcileri Riyad'a ziyaretin İran'a karşı bir hamle amacı taşımadığını ancak grubun Arap, İslam dünyası ve uluslararası sistemde önemli bir yere sahip olan Suudi Arabistan da dahil olmak üzere tüm ülkelere açık duruşunun bir göstergesi olduğunu savundu.

İranlı yetkili ise ziyaretin nükleer anlaşma sonrası Suudilerin Hamas'ı kendi yörüngelerine çekmeye çalışma girişimi ve Tahran'a karşı blok yaratma arzusunun bir parçası olduğunu söyledi.

Haber Ara