Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

İran'dan dış operasyonlar için yeni hamle: Özgürlük Ordusu

İran, dış operasyonlarda ve özellikle de Arap ülkelerinde görevlendirmek üzere 'Özgürlük Ordusu' adı altında yeni bir askeri birim kurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-20 17:19:48

İran'dan dış operasyonlar için yeni hamle: Özgürlük Ordusu

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

İran ordusu İran Devrim Muhafızları'nın komutanı, İran'ın dış ülkelerde yürüttüğü savaşlarda kullanılmak üzere "Özgürlük Ordusu" adı altında yeni bir ordu kurduklarını açıkladı.

KASIM SÜLEYMANİ LİDERLİK EDECEK

İran Devrim Muhafızları komutanı Muhammed Ali Felakî, dün verdiği röportajda İran'ın Irak, Suriye ve Yemen olmak üzere üç cephede savaştığını belirtti.

Felakî tüm bu operasyonlara çatı olacak "Özgürlük Ordusu"nun kurulduğunu belirterek, yeni Ordu'nun başına İran'ın Suriye'deki operasyonlarını yöneten Kudüs Güçleri sorumlusu Kasım Süleymani'nin geçirildiğini açıkladı.

YEREL HALK DA ALINACAK

Özgürlük Ordusu'nun asker sayıcı ve kapsam açısından ne kadar büyük olduğu henüz belli değil.

Ancak Felakî "Kuvvetler sadece İranlılardan oluşmayacak. Savaş hangi bölgede ise ordunun düzenlemesini ve ikmalini oranın halkından temin edeceğiz. Yani yerel halk da orduya dahil edilecek" dedi.

"SURİYE'YE DOĞRUDAN DAHİL OLMAMIZ MANTIKLI DEĞİL"

Devrim muhafızları komutanı Felakî, İran'ın Suriye savaşındaki yeri ve durumuna dair de açıklamalarda bulundu.

Felakî , Suriye'deki durumlarını "İran güçlerinin doğrudan Suriye savaşı içine sürüklenmesi mantıklı değil. Oradaki varlığımız Suriyelileri kendi bölgelerindeki savaşa hazırlamak, eğitmek ve gerekli ikmali sağlamakla sınırlı olmalı" şeklinde ifade etti. 

Haber Ara