Dolar

32,5069

Euro

34,7926

Altın

2.418,81

Bist

9.679,44

İran'dan ABD'ye: Yeni gerginlik yaratmayın

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Trump'ın kararnamesi ile ilgili uyarıda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 13:38:54

İran'dan ABD'ye: Yeni gerginlik yaratmayın

Sputnik'in haberine göre Fransız mevkidaşı Jean-Marc Ayrault ile Tahran'da yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Zarif, ABD'yi 'balistik füze denemeleri' nedeniyle 'yeni gerginlikler yaratmaması' için uyardı.

Zarif "İran'ın savunma programının ABD'nin yeni yönetimi tarafından yeni gerginlikler yaratmak için bahane olarak kullanılmamasını umuyoruz" dedi.

"FÜZELERİN, ANLAŞMALARLA İLGİSİ YOK"

Zarif, ülkesinin gerçekleştirdiği balistik füze denemesinin P5+1 ülkeleri ile yapılan nükleer anlaşmanın ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) anlaşmayı onaylayan kararlarının bir parçası olmadığını söyledi.

"KULLANMAYACAĞIZ"

Bu denemelerin nükleer anlaşmayı onaylayan BM kararlarının parçası olmadığını vurgulayan Zarif "Bu füzeler nükleer anlaşmanın parçası değil. İran bir başka ülkeye saldırmak için İran'da üretilen füzeleri hiçbir zaman kullanmayacak" dedi. Zarif "Hiçbir İran yapımı füze nükleer savaş başlığı taşıması için üretilmedi' ifadelerini kullandı.

AYRAULT: NÜKLEER ANLAŞMANIN SAVUNUCUSU OLARAK GELDİM

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault da "Tahran'a nükleer anlaşmanın savunucusu olarak geldim" dedi. "Biz bu anlaşmaya saygı gösterilmesimi istiyoruz" diyen Ayrault anlaşmaya uyulmasının 'ortak çıkar' olduğunu vurguladı.

 

Haber Ara