Dolar

32,5012

Euro

34,5677

Altın

2.488,31

Bist

9.548,09

İran'dan ABD'nin Suudi Arabistan'a nükleer transfer planına tepki: Bu ikiyüzlülük!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'yi Suudi Arabistan'a nükleer transfer planı sebebiyle çok sert bir şekilde eleştirdi. Zarif 'Ne insan hakları ne de nükleer program ABD'nin gerçek endişesiydi. Önce cesedi parçalanmış gazeteci şimdi de nükleer teknolojinin Suudi Arabistan'a yasa dışı satışı ABD'nin iki yüzlülüğünü ortaya seriyor' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-20 14:23:44

İran'dan ABD'nin Suudi Arabistan'a nükleer transfer planına tepki: Bu ikiyüzlülük!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin Suudi Arabistan'a nükleer teknoloji satma planına tepki gösterdi.

ABD'yi iki yüzlülükle suçlayan Zarif, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim için daima aşikar olan dünya için de günden güne daha belirgin hale geliyor. Ne insan hakları ne de nükleer program ABD'nin gerçek endişesiydi. Önce cesedi parçalanmış gazeteci, şimdi de nükleer teknolojinin Suudi Arabistan'a yasa dışı satışı ABD'nin iki yüzlülüğünü ortaya seriyor."

TRUMP'IN NÜKLEER PLANI SORUŞTURULUYOR

ABD Başkanı Donald Trump, nükleer güç geliştiricisi firmalarla 12 Şubat'ta yaptığı toplantıda, Suudi Arabistan'a nükleer teknoloji transferi yapılmasını görüşmüştü.

ABD Temsilciler Meclisi ise ABD'nin Suudi Arabistan'a "son derece hassas nükleer teknoloji transferi gerçekleştirme" planıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'nin hazırladığı raporda, Beyaz Saray'ın Suudi Arabistan'ın çeşitli bölgelerine yerleştirilecek nükleer reaktörlerin bölgedeki dengeleri bozabileceği, aynı zamanda nükleer silahlanmayı artırmayı teşvik edeceği uyarıları yer almıştı.

İRAN-ABD ARASINDAKİ NÜKLEER ANLAŞMA KRİZİ

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Barack Obama döneminde Temmuz 2015'te İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer anlaşmadan Mayıs 2018'de tek taraflı olarak ayrılmıştı. Trump, İran'ın hiçbir şekilde nükleer edinmemesi gerektiğine ilişkin açıklamalar yapmış, bu kararı anlaşmadaki diğer ülkeler (Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya) tepki göstermişti.

 

Haber Ara