Dolar

32,5163

Euro

34,7352

Altın

2.489,56

Bist

9.524,59

İran'daki medrese öğrencileri protesto çağrısı yaptı

İran'daki medrese öğrencileri Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Konvansiyonu (CFT) ve Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu'nu (FATF) protesto etmek için protesto çağrısı yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-12 12:13:31

İran'daki medrese öğrencileri protesto çağrısı yaptı

İran'da Kum İlim Havzası'ndan içinde öğrenci ve din adamlarının da bulunduğu 7 bin 271 kişi, İran lideri Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Kum İlim Havzaları Müderrisleri Topluluğu Genel Sekreteri Muhammed Yezdi'ye mektup göndererek, Kum'un ünlü Feyziyye Medresesi'nde, Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Konvansiyonu (CFT), Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu (FATF) ve halkın geçim sorunlarını protesto etme talebinde bulundu.

İran basınında yer alan habere göre mektupta, CFT ve FATF başta olmak üzere ülke ekonomisine yönelik eleştiriler yer aldı.

CFT ve FATF'ın İran karşıtı ülkelerin planları doğrultusunda hazırlandığı iddia edilen mektupta, ülkedeki ekonomik sorunlar da dile getirilerek, halkın geçim sıkıntısı yaşadığı belirtildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde kara para aklamayla mücadele edilmesi için kurulan FATF, Kuzey Kore ile gri listede bulunan İran yönetimine, ülkenin finansal yapısını uluslararası normlara uygun hale getirecek reformları kapsıyor.

CFT'yi de kapsayan FATF, kara paranın aklanması ve terör finansmanının engellenmesine yönelik 37 üye ülkenin bankacılık ve mali sistemini denetliyor.

 

 

 

Haber Ara