Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

İran'da Süleymani'nin ölümü sonrası Amerikalılar hariç yüzlerce sivil öldü

ABD güçlerinin İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından İran tarafından çok sayıda tehdit açıklamaları geldi. Ancak Süleymani’nin öldürülmesinin ardından yaşanan olaylarda Amerikalılar hariç 232 kişi yaşamını yitirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 14:04:04

İran'da Süleymani'nin ölümü sonrası Amerikalılar hariç yüzlerce sivil öldü

ABD, İran Devrim Muhafızları Kudüz Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi füzeli saldırıyla öldürdü.

İran, bu olaydan sonra ABD'ye karşılık vereceklerini açıkladı ve Irak'taki ABD üslerini vurdu.

İran, üslerde 80 Amerikalı askerin öldüğünü söylerken ABD ise bunu yalanladı. Tüm bunlar yaşanırken Kasım Süleymani'nin cenazesindeki izdiham ve bir yolcu uçağının füze ile vurulması sonrası yüzlerce sivil yaşamından oldu. CENAZEDE İZDİHAM

Kasım Süleymani'nin Kirman'da düzenlenen cenazesindeki izdihamda İranlılar kefenden parça koparmaya çalışınca birbirlerini ezdi ve 56 İran vatandaşı burada hayatını kaybetti.

1_314

(Süleymani'nin Kirman'daki cenazesinden görüntü)

İRAN, YOLCU UÇAĞINI FÜZE İLE DÜŞÜRDÜ

Çarşamba sabahı ise İran'dan Ukrayna'ya giden Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağı düştü. Yolcu ve mürettebat olmak üzere toplamda 176 kişi hayatını kaybetti. İran, bu sabah yaptığı açıklamada uçağı yanlışlıkla düşürdüklerini belirtti.

2_300

(İran'ın füze ile düşürdüğü yolcu uçağından geriye kalan enkaz) KASIM AYINDAKİ PROTESTOLARDA DA ÇOK SAYIDA VATANDAŞ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İran'da benzin zammı sonrası başlayan protestolarda da güvenlik güçlerinin müdahalesiyle çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. Uluslararası Af Örgütünden, yapılan açıklamada 143 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara