Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

İran'da paketli keklerde ilaç çıktı, istihbarat olaya el koydu

İran'da ambalajlı keklerin içerisinden çıkan haplar ülkede paniğe neden oldu. Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada, yaşananların 'kasten yapıldığını ve toplumun endişeye sürüklenmesinin hedeflendiğini' belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-16 12:22:03

İran'da paketli keklerde ilaç çıktı, istihbarat olaya el koydu

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, İranlı kullanıcılar, ülkenin batı ve doğu bölgelerinde bazı ambalajlı keklerin içinden hapların çıktığını gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

ÜNLÜ BİR FİRMANIN DEPOSUNDA HAPLAR ELE GEÇİRİLDİ

Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Çabahar kenti Sağlık Müdürü Heruz Dehkan da ünlü kek üreticisi firmalardan birinin deposunda 30 bin adet, içinde hap olan şüpheli paket ele geçirildiğini ve söz konusu deponun mühürlendiğini duyurdu.

18 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

İran medyasında yer alan haberlerde ayrıca, Urumiye kentinde 18 öğrencinin söz konusu kekleri yemeleri nedeniyle zehirlendikleri belirtilmişti.

SAĞLIK BAKANI: KASTEN YAPILMIŞ BİR DURUM, İSTİHBARAT ARAŞTIRIYOR

İran resmi haber ajansı IRNA'na göre, Nemeki, "Ambalajlı keklerde ilaç olayı, toplumu endişeye sürüklemek ve gıda sanayisini tahrip etmek için yapılmıştır. İstihbarat ve güvenlik birimleri konuyu araştırıyor. Ambalajların içine tablet konulması üretim ve resmi dağıtım sonrasında meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara