Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

İran’da okullar açılıyor mu?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran’da Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-02 17:53:33

İran’da okullar açılıyor mu?

Ruhani, bu yılki eğitim sürecinin koronavirüsnedeniyle farklı olacağını ifade ederek, “Ülkede hiçbir çocuk eğitimden mahrum kalamaz. Bu konuda devlet televizyonu da tüm imkanlarını devreye sokacak ve sosyal medyayı da etkin kullanacağız” dedi.

Ruhani, sağlık protokollerine bağlı kalınarak ülke genelinde okulların açılacağını ve bu doğrultuda önceliklerinin sınıf ortamında eğitimin yapılması olduğunu ifade ederek, “Bu konuda ailelere de büyük sorumluluk düşüyor veonlar olmadan okullarda sağlık protokolleri uygulanamaz. Elbette okulları koronavirüs riskine göre ayıracağız. Bu doğrultuda bazıokullarda uzaktan eğitim olacaktır” dedi.

Okullarda uzaktan eğitim için “Şad” adlı programın kullanılacağını belirten Ruhani, daha öncesinde ücretli olan bu programın, öğrenciler için ücretsiz olması için talimat verdiğini belirtti.

Eğitimin ücretsiz olması gerektiğini ifade eden Ruhani, “Öğrenciler eğitim almak için hiçbir ücret ödememeli. 'Şad' adlı programın ücretsiz olması için Milli Eğitim Bakanlığına talimat verdim. Hiçbir İranlı çocuk eğitimden mahrum kalmamalı” sözlerini kullandı.

İran'da okullar ne zaman açılıyor?

İran'da 5 Eylül Cumartesi günü okulların açılması planlanıyor. İran Milli Eğitim Bakanlığı sağlık protokollerine bağlı kalarak okulların açılacağını ve koronavirüstehlikesine göre bazı okullarda eğitimin uzaktan yapılacağını açıkladı.

Haber Ara