Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran’da bir milletvekili koronavirüsten öldü

İran’da 21 Şubat’ta yapılan seçimlerinde ülkenin kuzeyindeki Astane Eşrefiye’den milletvekili seçilen Dr. Muhammed Ali Ramazani, 4 gün önce yakalandığı koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-29 14:07:00

İran’da bir milletvekili koronavirüsten öldü

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs İran'da hızla yayılırken, virüsten hayatını kaybedenlerin sayısında da büyük artış var.

İran'da 21 Şubat'ta yapılan seçimlerinde ülkenin kuzeyindeki Astane Eşrefiye'den milletvekili seçilen Dr. Muhammed Ali Ramazani, 4 gün önce yakalandığı koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

İran-Irak savaşının gazilerinden olan Ramazani, 13 bin 948 oyla Astane Eşrefiye milletvekili olarak seçilmişti.

Ülkede iktidar kanadı medya, Ramazani'nin ölümünün İran-Irak savaşında kimyasal silahlardan aldığı yaraya bağlarken muhalefet ölüm nedeninin kessin koronavirüsü olduğunu savunudu.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Ramazani'nin ölümünden dolayı ailesine ve Astane Eşrefiye halkına başsağlığı diledi.  

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu dün basına yaptığı açıklamada ise, ülke genelinde koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısının 34'e, vaka sayısının ise 388'e yükseldiğini belirtmişti.

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin koronavirüse yakalanmasının ardından meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve son olarak Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'a koronavirüs teşhisi konulmuştu.

İran İslami Şura Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Esedullah Abbasi dün, koronavirüs nedeniyle meclis için tatil kararı alındığını duyurmuştu.

Bu arada İran'ın Huzistan eyaletinin yönetim merkezi olan Ahvaz knetinde koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında kamu alanlarında dezenfekte işlemi yapılıyor.

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti.

RUHANİ'DEN ULUSLARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ile yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini temenni etti.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bugün küresel bir sorun haline geldiğini ve bu nedenle dünyadaki bütün devletler ve milletlerin bu sorunun üstesinden gelebilmek için birbirinin yanında durması gerektiğini vurgulayan Ruhani, İran Sağlık Bakanlığı'nın salgını kontrol etmek ve yayılmasını önlemek için gereken tedbirleri aldığını belirtti.

Bölgedeki tüm ülkelerin bölgesel ve ikili işbirliği yapması gerektiğini belirten Ruhani, "İran İslam Cumhuriyeti ihracat yapmak ve iki ülke arasındaki uçuşların normale dönüştürülmesi için özel bir sağlık protokolü uygulamaktadır" dedi.

Haber Ara