Dolar

32,4892

Euro

34,5848

Altın

2.473,30

Bist

9.571,60

İran’da 3 günlük yas ilan edildi

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Mina’da aralarında 125 İranlının da bulunduğu 750 kişinin ölümü dolayısıyla ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-25 10:35:42

İran’da 3 günlük yas ilan edildi

Mina'da şeytan taşlama sırasında en az 125 İran vatandaşı hacının hayatını kaybettiği açıklanmıştı. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaşanan felaketin ardından 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı. Hamaney yayınladığı mesajda, “Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini ilan ediyorum” dedi. “Bu acı olayın sorumluluğu Suudi hükümetin omuzlarındadır ve yükümlülüklerini dürüst ve adil bir şekilde yerine getirmelidir. Bu trajedinin arkasında olan kötü yönetim ve yanlış önlemler gözden kaçırılmamalı” ifadelerini kullanan dini lider, olayın İslam dünyasında büyük bir kedere neden olduğunu sözlerine ekledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise yayınladığı mesajında, Suudi hükümetinin hacıların güvenlikleri konusundaki yükümlülüğüne aldırmazlığı nedeniyle ortaya çıkan sonuçlardan sorumlu olduğunu aktardı. Suudi hükümetine olayın nedenlerini açıklaması konusunda çağrıda bulunarak, Suudi hükümetin İranlı hacı adaylarına ait cansız bedenleri en kısa sürede İran'a gönderilmesi ve yaralıların tedavilerine yardım etmesi gerektiğini kaydetti.

 

Haber Ara