Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

İran 'Bize ait bir İHA düşmedi' demişti, Trump'tan cevap geldi: Eminiz, vurduk!

ABD Başkanı Trump, ABD’ye ait bir savaş gemisinin İran’ın insansız hava aracını vurduğu konusunda emin olduklarını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-20 07:46:24

İran 'Bize ait bir İHA düşmedi' demişti, Trump'tan cevap geldi: Eminiz, vurduk!

Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada İran'a ait bir drone'un ABD savaş gemisi Boxer'a 914 metre yakınlıkta uçtuğunu ve yapılan çağrılara uymadığını belirtmişti. 

İran, Trump'ın ABD donanmasının Tahran'a ait bir insansız hava aracını düşürdüğü açıklamasını reddetmiş, orduya ait tüm drone'ların eksiksiz olduğu belirterek, "ABD kendi İHA'sını vurmuş olabilir" demişti.

TRUMP: KESİNLİKLE VURDUK

Öte yandan "Amerika'nın Sesi'nin" aktardığına göre Trump, dün yaptığı açıklamada “Kesinlikle vurduk” ifadelerini kullandı.

İRAN: TÜM DRONE'LAR GÜVENLİ İNİŞ YAPTI

İranlı üst düzey komutanlardan birinin açıklamasını aktaran yarı resmi Tasnim Haber ajansı, İran Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda uçan ve İran'a ait olan tüm drone'ların üslerine güvenli iniş yaptığını, Bunların kimlik tespitlerinin ve kontrollerinin yapıldığını bildirdi. Açıklamada ABD savaş gemisinin yanıt verdiğine dair bir kayıt da bulunmadığı ifade edildi.

İsmini açıklamayan ABD'li bir yetkiliyse drone'un elektronik frekans bozucu aracılığıyla düşürüldüğünü açıklamıştı.

İran Haber ajansları ayrıca Devrim Muhafızları'nın görüntüler yayınlayarak ABD'nin Tahran'a ait drone'u düşürdüğü iddialarını çürütebileceklerini açıkladığını bildirdi.

"ABD KENDİ İHA'SINI DÜŞÜRMÜŞ OLABİLİR"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı da iddiaları yalanladı. Zarif kendisine bir drone'un düştüğüne dair bilgi verilmediğini söyledi. Arakçıysa Twitter'dan yaptığı açıklamada “Hürmüz Boğazı'nda hiç drone kaybetmedik. USS Boxer gemisinin kendi insansız hava aracını vurduğundan endişe ediyorum” ifadelerini kullandı

Haber Ara