Dolar

32,4905

Euro

34,8145

Altın

2.473,03

Bist

9.530,47

İran, Barış Pınarı Harekatı’ndan rahatsız oldu!

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı’na, İran’ın tepkisi sürüyor. Dün İran Dışişleri Bakanı Zarif’in açıklamasından sonra bugün de İran’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin Suriye’deki güçlerinin çekilmesi istendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-10 13:23:14

İran, Barış Pınarı Harekatı’ndan rahatsız oldu!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı'na, İran'ın tepkisi sürüyor. Dün İran Dışişleri Bakanı Zarif'in açıklamasından sonra bugün de, İran'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'deki güçlerinin çekilmesi istendi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'ye Suriye'deki güçlerini geri çekme ve saldırıyı derhal durdurma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye topraklarındaki askeri operasyonu hakkında kaygılarını aktarıyor; çatışma bölgesindeki insani durumun ciddiyeti ve sivillere yönelik tehlike göz önünde bulundurulduğunda, acilen saldırıya son vermenin ve Türk birliklerinin Suriye'de çekilmesinin gerekliliğini vurguluyor."

Açıklamada, ‘'İran daha önce de bildirdiği gibi, bölgedeki mevcut şartları bölge dışı özellikler Amerika'nın müdahalelerinin sonucu olarak görmekte ve bölgedeki kapasitelerin bölge sorunlarının çözümündeki bakışı çerçevesinde, şu an her iki tarafla da temasta olduğu gibi, iki ülke arasında her hangi bir şekilde rol almaya hazır olduğunu bildirerek, mevcut gerginliğin barışçıl yöntemlerle, Suriye toprak bütünlüğü ve milli egemenliği ve Adana anlaşması çerçevesinde mümkün olduğuna inanmaktadır.'' denildi.

Haber Ara