Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İran, ABD-Türkiye arasında yapılan anlaşmaya karşı olduğunu açıkladı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Parış Pınarı Harekâtı’na karşı çıkan İran; ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmaya da karşı olduğunu açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-21 12:29:18

İran, ABD-Türkiye arasında yapılan anlaşmaya karşı olduğunu açıkladı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Parış Pınarı Harekâtı'na karşı çıkan İran, ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmaya da karşı olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin 9 Ekim'de Suriye'nin kuziyeni yönelik başlattığı askeri harekatı görüşmek üzere 17 Ekim'de Ankara'ya giden ABD heyeti ile Türkiye arasında 120 saatlik ateşkes anlaşması yapıldı.

Yarın dolacak olan anlaşmaya ilişkin açıklama yapan İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi, Türkiye ve ABD'nin geçen hafta Suriye'nin kuzeyine yönelik yaptığı anlaşmayı kabul etmediklerini açıkladı. 

Musavi, Ankara'nın Suriye'de askeri gözlem noktaları kurmasını reddettiklerini söyledi.

17 Ekim'de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yaparak ABD ve Türkiye'nin Rojava'da ateşkes için anlaştığını duyurdu.

Pence, YPG'nin 120 saat içinde çekileceğini ve ABD'nin bunu sağlayacağını belirtti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde konuşan Pence, "YPG'nin Türkiye'nin 20 mil (32 km) sınırından güvenli çekilmesini sağlayacağız" dedi ve çekilmenin başlamış olduğunu açıkladı.

Pence, Türkiye'nin operasyona bu süre boyunca ara verileceğini, Suriye'nin kuzeydoğusundan YPG'nin çekilmesinin ardından derhal sona erdireceğini söyledi.

"İki üke güvenli bölge çalışması kapsamında ortak çalışacaktır" diyen Pence, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını ifade etti.

 

Haber Ara