Dolar

32,4897

Euro

34,9122

Altın

2.438,17

Bist

9.716,77

İran: ABD ile çatışma ihtimali zayıf

İran Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının aksine ABD ile İran arasında bir çatışma ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi. Burucerdi, Suudi Arabistan ile de gerginlik istemediklerini ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 12:28:22

İran: ABD ile çatışma ihtimali zayıf

İran Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, Suudi Arabistan'la son yıllarda gerginleşen ilişkilere rağmen İran'ın, Riyad yönetimiyle bir sorunu bulunmadığını ve bu ülkeyle görüşmelere hazır olduklarını belirtti

İran Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ülkesinin Suudi Arabistan'la bir sorununun olmadığını ve bu ülkeyle görüşmelere hazır olduklarını söyledi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, Burucerdi, Suudi Arabistan'la arasında son yıllarda gerginleşen ilişkilere rağmen İran'ın Riyad yönetimiyle bir sorunu bulunmadığını belirtti.

Burucerdi, "İran'ın Suudi Arabistan'la hiç bir sorunu yok. Bu ülkeyle görüşmelere hazırız." dedi.

"ABD İLE İRAN'IN ÇATIŞMA İHTİMALİ ZAYIF"

ABD Başkanı Donald Trump başkanlığındaki Washington yönetiminin İran'a yönelik tehditlerine de değinen Burucerdi, İran ile ABD arasında askeri bir çatışma yaşanması ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti.

Burucerdi, "Amerikalılar İran'ın askeri kapasitesinin farkında. Bu yüzden iki ülkenin çatışma ihtimali zayıf." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesinin her türlü tehdide karşı koyacağını ifade eden Burucerdi, "Ancak bu savaş peşinde olduğumuz anlamına gelmiyor." ifadesini kullandı.

Haber Ara