Dolar

32,3805

Euro

35,0466

Altın

2.326,68

Bist

9.091,57

İran, AB ile ilişkilerini güçlendiriyor

ABD yaptırımlarının finansal ve bankacılık alanında devam etmesi sebebiyle İran, Avrupa Birliği ile daha güçlü ilişki istiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 11:03:12

İran, AB ile ilişkilerini güçlendiriyor

Nükleer anlaşmanın sonrası İran ile Avrupa Birliği ilişkilerindeki gelişmeler devam ediyor. Alınan bilgilere göre, İran ve AB yetkilileri dün Brüksel'de özel bir toplantı düzenledi. Nükleer yaptırımların devam etmesi ve Suriye, Irak başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.

Avrupalı kaynaklar, Trump'ın gelişi ile birlikte ABD dışpolitikasında belirsizliklerin daha fazla olacağı ve İran'a daha fazla yaptırım yapılabileceğini düşünüyor.

İran düşen petrol fiyatları ve yaptırımların getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla Avrupa Birliği devletleri ile daha fazla ticaret ve anlaşma imzalamak istiyor.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya arasında 14 Temmuz 2015'te imzalanan nükleer anlaşma, İran'ın nükleer faaliyetlerini sınırlaması karşılığında ekonomik yaptırımların kaldırılmasını öngörüyordu.

ABD'nin baskısı nedeniyle uluslararası para transfer sistemi (SWIFT) sebebiyle İran'a finansal ve bankacılık alanında yaptırımlar devam ediyordu. İran dini lideri ise ABD'nin yaptırımlara devam ettiğini, anlaşmayı yırtabileceklerini söylemişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara