Dolar

32,5875

Euro

34,8134

Altın

2.506,97

Bist

9.693,46

İran 70 bin tutukluyu serbest bırakıyor

Koronavirüs ölümlerinin giderek arttığı İran'da salgını önlemek için yaklaşık 70 bin tutuklu geçici olarak serbest bırakılacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-09 14:49:52

İran 70 bin tutukluyu serbest bırakıyor

Koronavirüs İran'da başta başkent Tahran olmak üzere hızla yayılırken, yetkililer salgını kontrol edebilmek adına her türlü önleme başvuruyor. İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, kalabalık cezaevlerinde virüsün yayılmaması önlemek amacıyla 70 bin tutuklu ve hükümlünün geçici olarak serbest bırakılacağını açıkladı.

Reisi, "Tutukluların serbest bırakılması şu aşamada toplum için bir güvensizlik yaratmıyor" dedi. Reisi, serbest bırakılanların ne zaman cezaevlerine döneceğine dair bir bilgi vermedi.

İran daha önce de salgını kontrol altına alabilmek adına 54 bin tutukluya ev izni vermişti.

237 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Covid-19 İran'da şu ana kadar aralarında üst düzey isimlerin bulunduğu 237 kişinin ölümüne yol açtı. Bu kişiler arasında Tahran Milletvekili Fatma Rehber, eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin önde gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ve İran'ın eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam da yer aldı.

Koronavirüse yakalananlar arasında Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Başkanı İsmail Neccar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 23 milletvekili de bulunuyor. Ülke çapında doğrulanmış vaka sayısı ise 7 bin 161'e yükseldi.

Haber Ara