Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

İran, 27 yaşındaki milli güreşçi Navid Afkari’yi idam etti.

2018 yılında, hükümet karşıtı protestolara katılan 27 yaşındaki güreşçi Navid Afkari bir güvenlik görevlisinin öldürülmesi üzerine İran’da idam cezasına çarptırıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-12 20:10:51

İran, 27 yaşındaki milli güreşçi Navid Afkari’yi idam etti.



Uluslararası Af Örgütü, güreşçi Navid Afkari'nin infazını, “adaletin aşağılanması” olarak nitelendirdi. Afkari'nin avukatı idam edilmeden önce bütün çabalarına rağmen ailesiyle görüştürülmeden işkence ile infaz edildiği açıklamasını yaptı.


Dünya Oyuncular Derneği,8500 sporcuyu temsil eden sporcu sendikası, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve ABD Başkanı Trump, infazın haksız yere yapıldığını, tüm çabalara rağmen İran'ın uluslararası çağrılara olumsuz cevap verip sporcu Navid'in idamını “insanlık suçu” kabul ettiklerini belirtti. 

Mahkeme kayıtlarından sızdırılmış ve Navid Afkari'ye ait konuşmada ;"Eğer idam edilirsem, masum bir kişinin duyulmak için tüm gücüyle uğraşmasına ve savaşmasına rağmen idam edildiğini bilmenizi isterim." İfadesi sosyal medyada halkın tepkisine sebep oldu.


Dünya Oyuncular Derneği; İran'ın Navid Afkari'yi infaz etmemesi için İran'ın dünya spor turnuvalarından atılması için tüm dünyaya çağrıda bulundu. Dünya ülkeleri İran'ın turnuvalardan atılması yönünde bir yaptırım sağlarsa Navid Afkari'nin infazının durdurulabileceği yönünde fikir belirten Dünya Oyuncular Derneği bu çağrısında başarılı olamadı.

İran, medyasında Afkari'nin Şiraz kentinde idam edildiği haberi paylaşıldı.

 

Haber Ara