Dolar

32,3409

Euro

35,1130

Altın

2.238,59

Bist

8.771,78

Iraklı Şii liderler, ABD ve İran’ı uyardı: Savaş çıkarsa hepimizi yakar

 Irak’taki Şii liderlerden, peş peşe uyarılar geliyor. Şii lider Sadr’dan sonra, Bedir Örgütü Komutanı Hadi Amiri de, ABD-İran arasında çıkacak bir savaşın herkesi yakacağını belirterek, bütün taraflardan Irak’ı bu savaştan uzak tutmasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-20 12:03:19

Iraklı Şii liderler, ABD ve İran’ı uyardı: Savaş çıkarsa hepimizi yakar

buyuk_56

ABD-İran arasındaki gerilim sürerken; Irak'taki Şii liderlerden, her iki ülkeye uyarı geldi. Irak'ta Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr dün yaptığı açıklamada, ülkesinin, ABD ve İran arasında savaş olasılığına karşı ciddi tutum sergilememesi halinde, iki taraf arasında çıkacak bu savaşın Irak'ın sonunu getireceği uyarısında bulunmasından sonra bugün de; Fetih Koalisyonu lideri ve Haşdi Şabi bileşenlerinden Bedir Örgütü Komutanı Hadi Amiri'den uyarı geldi.

HADİ AMİRİ: EĞER SAVAŞ
ÇIKARSA HEPİMİZİ YAKAR

 Bedir Örgütü  Komutanı Hadi Amiri, İran ile ABD arasında yaşanacak bir savaşın herkesi yakacağını belirterek, bütün taraflardan Irak'ı bu savaştan uzak tutmasını istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Hadi Amiri, “Savaş ateşini uzaklaştırmak öncelikle Irak, daha sonra bütün bölgede, bütün tarafların ulusal, dini ve ahlaki görevidir” dedi.

Amiri, “Eğer savaş çıkarsa, ateşi hepimizi yakar” ifadesini kullandı.

‘SAVAŞA İSTEKLİ OLAN
SADECE İSRAİL'DİR'

ABD ve İran'ın savaş taraftarı olmadığını savunan Amiri, “Savaşa istekli olan sadece İsrail'dir” iddiasına bulundu.

ABD-İRAN ARASINDA YÜKSELEN TANSİYON

ABD ile İran arasında yükselen tansiyon, en çok Irak'ı endişeye sevk etmiş durumda. İran'a komşu olan ve İran destekli silahlı milis grupların hüküm sürdüğü Irak'taki bu durumdan ABD yönetimi rahatsız.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu ay içinde Irak'a gerçekleştirdiği ziyarette, Bağdat yönetimini Şii milis grupları konusunda sert bir dille uyarmıştı.

Washington yönetiminin İran destekli grupların artan tehdidi üzerine körfeze savaş gemilerini yolladı. Bununla birlikte, Bağdat Büyükelçiliği'ndeki personeli geri çekti.

Dün akşam Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmi sonu olacak. ABD'yi bir daha asla tehdit etme!” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise ABD'yle aralarında bir savaş çıkmayacağını söylemişti.

Haber Ara