Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Irak yönetimi ile Kürtler, petrol konusunda anlaştı

Kürdistan petrolü ile ilgili açıklamada bulunan Irak Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Samir Gadban, petrol sorununun çözümü için Kürdistan Bölgesi’yle bir yol haritasında uzlaşıya vardıklarını dile getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-29 10:27:01

Irak yönetimi ile Kürtler, petrol konusunda anlaştı

Kürdistan petrolü ile ilgili açıklamada bulunan Irak Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Samir Gadban, petrol sorununun çözümü için Kürdistan Bölgesi'yle bir yol haritasında uzlaşıya vardıklarını dile getirdi. 

Konuyla ilgili Kürdistan basınına değerlendirmede bulunan Irak Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Samir Gadban, petrol sorununun çözümü konusunda Erbil ve Bağdat'ın irade beyanında bulunduğunu ve sorunların anayasaya çerçevesinde çözümü konusunda uzlaşıya vardıklarını ifade etti. 

Samir Gadban açıklamasında, “Anayasada petrolün tüm Iraklıların olduğu açıkça ifade ediliyor” diyerek, tarafların bütçe konusunda da anlaşmak istediklerini kaydetti. 

Sorunların çözümüne ilişkin Erbil ile Bağdat arasında birkaç aydır devam eden görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini belirten Samir Gadban, tüm sorunların çözümü için tarafların ortak prensiplerde anlaştığını belirtti. 

Diğer taraftan Samir Gadban, tüm sorunların anayasal çerçevede ve Irak'ın birliği esas alınarak çözülmesi gerektiğini ve bunun tüm tarafların yararına olduğunu vurguladı. 

Haber Ara