Dolar

32,5636

Euro

34,9168

Altın

2.434,50

Bist

9.645,02

Irak ve Suriye tezkere görüşmesi öncesinde CHP'den açıklama! 'Destekleriz ama...'

CHP, Irak ve Suriye tezkeresi için destek şartını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 12:00:26

Irak ve Suriye tezkere görüşmesi öncesinde CHP'den açıklama! 'Destekleriz ama...'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Irak ve Suriye tezkeresiyle ilgili olarak, "Tezkere, Türkiye'ye yönelik terör örgütlerini kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, Türkiye'ye yönelik terör tehditlerini bertaraf etmeye yönelik içerikteyse elbette destek vereceğiz. Terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) elini güçlendirecekse elbette evet deriz" açıklamasında bulundu.

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım da konuya ilişkin şunları söyledi:

"Gelen tezkere, Türkiye'nin güney kara hudutları ötesinde ve mücavirinde olabilecek her türlü ülkemiz aleyhine, ülkemiz milli güvenliğini tehdit edecek gelişmelere karşı müdahale hakkını veriyor. Asker gönderme hakkını veriyor."

TEZKERE

Türk askerine sınır ötesi harekât yetkisi veren Irak ve Suriye tezkereleri yarın Genel Kurul'da görüşülecek. 30 Ekim'de süresi dolacakolan tezkere süresi bir yıl daha uzatılacak.

BUGÜN MGK ve BAKANLAR KURULU'NDA DA KONUŞULACKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu 15:00'te, Bakanlar Kurulu 18:00'de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin net tavrı ve atacağı adımlar konusunda bu iki toplantıya işaret etmişti. MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından gözler TBMM'de olacak.

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00'da olağanüstü toplanacak.

Haber Ara