Dolar

32,5194

Euro

34,7430

Altın

2.487,93

Bist

9.524,59

Irak ve İran sınırına operasyon yapıldı

Genelkurmay Başkanlığı, güvenlik güçlerinin Irak ve İran sınırında kaçakçılara yönelik bir dizi operasyon yaptığını açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 13:52:31

Irak ve İran sınırına operasyon yapıldı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari, Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugayı 2'inci Hudut Taburu, Hudut Unsurları tarafından Şırnak Uludere Habur-II yol kontrol noktasında icra edilen arama faaliyeti esnasında, Hakkâri-Şırnak istikametinde seyir halinde olan bir kamyonet içerisinde yapılan kontrolde dört ton gümrük kaçağı kuru çay ele geçirildiği kaydedildi.

Hakkâri Çığlı Jandarma Karakol Komutanlığı Unsurları tarafından, Irak sınırında yapılan yol emniyet ve kontrol faaliyeti esnasında, bir şahsın kullandığı araç içerisinde, 7 bin 280 kilogram kaçak çay ele geçirildiği ifade edilerek ele geçirilen araç ve 7 bin 280 kilogram çayın, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Çığlı Jandarma Karakol Komutanlığında muhafaza altına alındığı, yakalanan araç sürücüsü ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldığı bildirildi.

KAÇAK BORU HATTI ELE GEÇİRİLDİ

Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Unsurları tarafından, İran sınırında icra edilen gözetleme faaliyetleri esnasında Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü civarında, kaçakçılık faaliyetleri ile ilgili oldukları değerlendirilen şüpheli görüntüler tespit edildiği belirtilerek, "Tespit edilen bu durum üzerine, Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı ve Hudut Unsurları tarafından bölgede yapılan aramalarda dört ayrı mevkide toplam bin 300 metre boru hattı ele geçirilmiştir" denildi.

Ele geçirilen toplam bin 300 metre boru hattının Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yerinde imha edildiği belirtildi.

KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Unsurları tarafından, icra edilen gözetleme faaliyetleri esnasında, İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş yapan 15 şahıs ve 24 yük hayvanı tespit edildiği vurgulanarak, "Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye sevk edilen Hudut Unsurlarımızı fark eden söz konusu şahıslar, geldikleri İran istikametinde kaçarak bölgeden uzaklaşmış ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir.

Bilahare bölgede yapılan arama faaliyetinde, araziye terk edilmiş vaziyette 58 adet 25 litrelik ve 26 litrelik olmak üzere toplam 84 adet bidon ve bidonların içerisinde toplam bin 170 litre akaryakıt ele geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Ele geçirilen 84 adet bidon ve bin 170 litre akaryakıtın, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edileceği bildirildi.

Haber Ara