Dolar

32,4608

Euro

34,7946

Altın

2.479,29

Bist

9.530,47

Irak Türkmen Cephesi'nin 24. kuruluş yıl dönümü kutlandı

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-24 14:17:27

Irak Türkmen Cephesi'nin 24. kuruluş yıl dönümü kutlandı
Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) 24. kuruluş yıl dönümü Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen törenle kutlandı.

Erbil'deki ITC İl Başkanlığı binasında düzenlenen törene, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Adalet Bakanı Sinan Çelebi ve ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf'un yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ITC, geçmişten bugüne kadar siyasi platformlarda ve uluslararası arenada Türkmenlerin siyasi ve milli haklarına aktif şekilde sahip çıkmıştır." dedi.

ITC'nin Türkmenlerin en önemli temsilcisi olduğunu belirten Maruf, amaçlarının siyasi denklem içerisinde hem Türkmen haklarını savunmak hem de bölgenin istikrarına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Maruf ayrıca Türkiye'nin tüm uluslararası alanlarda Türkmenleri yalnız bırakmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti sadece Türkmenlerin değil, bölgede yaşayan tüm mazlumların ana vatanıdır. Türkiye, bölgede her zaman ayrım yapmadan bütün etnik gruplara sahip çıkmıştır."

ITC Erbil İl Başkanı İmdat Bilal ise terör örgütü DEAŞ'ın 2014'te Irak'ın bazı bölgelerini ele geçirmesinin ardından iç göçmen durumuna düşen Türkmenler meselesine değindi.

Musul, Telafer ve Kerkük'ün bazı bölgelerinde yaşayan Türkmenlerin evlerini terk etmek zorunda kaldığını hatırlatan Bilal, söz konusu Türkmenlerin yeniden evlerine dönebilmesi için çaba harcadıklarını anlattı.

Türkiye ile köklü bağlara sahip olduklarına işaret eden Bilal, "Her zaman Türkmen milletinin yanında olduğu için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz." dedi.

Bilal ayrıca Bağdat ve Erbil yönetimlerinde ITC olarak Türkmenlerin haklarını savunduklarını ve bunu yaparken tümüyle demokrasi ve hukuk yoluna başvurduklarını dile getirdi.

Haber Ara