Dolar

32,5064

Euro

34,9406

Altın

2.434,17

Bist

9.716,77

'Irak, Türkiye'nin Başika'dan çekilmesini istedi'

Irak devlet televizyonu, Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin, Türk askerinin Başika'dan çekilmesi konusunda anlaştığını duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-07 20:20:08

'Irak, Türkiye'nin Başika'dan çekilmesini istedi'

Irak devlet televizyonu, İbadi'nin, Irak tarafının talebi olan Başika'daki Türk askerinin bölgeden çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söylediğini duyurdu.

İbadi ve Yıldırım'ın başkanlığında yapılan Türkiye-Irak 3. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından konuyla ilgili ortak bildiri yayınlandı.

Bildiride Başika'nın Irak kampı olduğu vurgulandı ve Irak'ın, Türkiye'nin Başika'dan çekilmesini istediği belirtildi.

AA da geçtiği habere şu ifadelere yer verdi:

"Taraflar, Başika Kampı'nın bir Irak kampı olduğunu vurguladı. Irak tarafı, Başika kampı hususundaki tutumunun sabit olduğunu belirterek, Türk tarafının kuvvetlerini çekmeye yönelik süreci başlatması ve bu meselenin sona erdirilmesi gerekliliğini vurguladı. Türk tarafı da Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyduğunu yineledi."

BAŞİKA KAMPI

Türk askeri Irak'ın kuzeyinde IŞİD'e karşı operasyonunu başlatmadan önce Musul'da savaşacak grupları eğitmek için Başika'da konuşlanmıştı. Irak merkezi yönetimi uzun zamandır Türk askerinin bölgeden ayrılmasını istiyordu. 

Haber Ara