Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Irak temasları süren Ruhani, Şam'a resmi ziyarette bulunabilir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Cumhurbaşkanı olarak ilk kez gerçekleştirdiği Irak ziyareti sürerken buradan Şam'a geçebileceği iddia ediliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-11 21:02:43

Irak temasları süren Ruhani, Şam'a resmi ziyarette bulunabilir

Lübnan merkezli haber sitesi El-Ahd'e demeç veren İran'ın Şam Büyükelçisi Cevad Turkabadi, Ruhani'nin yakın gelecekte Şam'ı ziyaret edip etmeyeceği sorusuna, "İran ve Suriye yönetimleri sürekli olarak iletişim halinde. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın İran'a yaptığı ziyaretin çok başarılı geçtiğini düşünüyorum. Bu ziyaretlerin ve temasların devam edeceğini umuyoruz. Sözünü ettiğiniz görüşmenin en kısa zamanda gerçekleşmesini umuyorum" dedi.

ESED'İN TAHRAN ZİYARETİ

Esad, 25 Şubat'ta Tahran'ı ziyaret etmiş, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'le görüşmüştü.

Esed'in ziyaretinin kendisine bildirilmediği gerekçesiyle istifa eden ve istifası reddedilen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 5 Mart'ta yaptığı açıklamadamevkidaşı tarafından Suriye'ye davet edildiğini ve yakın zamanda resmi ziyarette bulunmayı planladığını belirtmişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara