Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Irak'tan Türkiye'ye karşı ağır açıklamalar

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Musul'un kurtarılması planına Türkiye'nin katılması durumuna karşı çıkarken eski başbakan Maliki de Atatürk Havalimanı saldırısı için 'Doğal bir sonuç' olduğunu ileri sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 08:55:42

Irak'tan Türkiye'ye karşı ağır açıklamalar

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katıldığı takdirde IŞİD savaşı dışında muazzam bir savaşın çıkacağını savunarak adeta tehdit etti.

"Türkiye'nin Musul'daki emellerinin ciddi olduğunu iddia eden İbadi, "Türkiye'nin olası Musul müdahalesi ve bölgeye yayılmasının, ISİD'i aşacak büyük bir savaşa yol açacağı" uyarısında bulundu. "Türkiye ilk başta komşu ülkelerle sıfır sorun politikası benimsemişti" diyen İbadi, buna karşın Irak'ta meydana gelen çeşitli saldırılarının 'bazı komşu ülkeler' kanalıyla gerçekleştiğini iddia etti.

maliki

MALİKİ'DEN ATATÜRK HAVALİMANI MESAJI 

Öte yandan, Irak'ın eski başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri El Maliki de Twitter hesabından çarpıcı bir twit attı. Maliki mesajında dün Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyı kınadı. Ancak Türkiye'ye karşı imada da bulunan Maliki, saldırının "radikal ve terörist güçlere kapıyı açmanın doğal bir sonucu" olduğunu iddia etti.

Haber Ara